Най-малко девет души са загинали при пожара, който в четвъртък пламна в

...
Най-малко девет души са загинали при пожара, който в четвъртък пламна в
Коментари Харесай

9 жертви след пожара във Валенсия

Най-малко девет души са починали при пожара, който в четвъртък пламна в жилищен блок в испанския град Валенсия, оповестява " Ройтерс ". Двама пожарникари са с тежки пострадвания и са настанени в болница.

Огънят бе раздухван от мощните ветрове, което затрудни работата на пожарникарите.

Кметът на Валенсия Мария Хосе Катала сподели, че към този момент няма изчезнали хора.

Жителите на Валенсия се събраха, за да дарят облекла, медикаменти и играчки за оживелите поданици, изгубили всичките си движимости в пожара.

Директорът на хотел SH Valencia Palace, Хавиер Валес, сподели, че временно са настанени 110 души, а районен чиновник сподели, че ще получат пари за ежедневните разноски. По-голямата част от оживелите са настанени при родственици.

Посещавайки местопроизшествието в петък, министър председателят Педро Санчес сподели, че жителите " са изгубили всичко за броени минути в този ужасяващ пожар ".

Спешните служби оповестиха, че пожарът е почнал на четвъртия етаж на една от кулите, само че не показаха повода. Местен магистрат е почнал следствие на пожара.

Естер Пучадес, представител на организацията за застрахователна ревизия APCAS, сподели пред RTVE, че неналичието на защитни стени и потреблението на полиуретан върху фасадата евентуално са съдействали за бързото разпространяване на пожара, коментар, който предизвиква спомени за Grenfell Tower в Лондон през 2017 година, при който починаха повече от 70 души. 

Асоциацията за полиуретанова промишленост съобщи в изказване, че не е употребен полиуретан в облицовката на постройката.

Валенсия постанови тридневен печал, отмени локалните футболни мачове и спря началото на едномесечния годишен градски фестивал " Фаяс ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР